Actueel

23.03.2017

Wat staat er in het Basiscontract Arbozorg?

Bekijk de factsheet met afspraken tussen werkgever, medewerkers en dienstverleners.

Als het gaat om het gezond en fit houden van werkend Nederland zijn werkgevers, medewerkers en dienstverleners gebaat bij duidelijke afspraken. De overheid heeft daarom het basiscontract geïntroduceerd. Vanaf 1 juli 2017 moeten werkgevers verplicht een (basis-)contract sluiten met arbodienstverleners. Dat is een gevolg van wijzigingen in de Arbowet.

Het ministerie van SZW maakt nu de minimale inhoud van het contract breder bekend. Er is geen modelcontract, maar de overheid geeft aan welke afspraken werkgevers en arbodienstverleners minimaal contractueel moeten vastleggen in het Basiscontract Arbozorg. Dit zijn zowel rechten en plichten voor de werkgever, de medewerker als de bedrijfsarts.

Werkgevers die meer op papier willen afspreken, kunnen dat doen in het ‘basispluscontract’. Volgens het ministerie kan daarmee de effectiviteit van de dienstverlening worden vergroot. Bijvoorbeeld door in te zetten op advisering over de leefstijl van medewerkers en het regelen van toegang tot een vertrouwenspersoon. Dat mag ook collectief, bijvoorbeeld per sector, maar de werkgever blijft verantwoordelijk voor het nakomen van de verplichtingen rondom het contract.

Bekijk de factsheet over het basiscontract.

Contact informatie
Actueel | :
20.04.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 6% van de productkwaliteit in de industrie samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
16.04.2018

Holland Fit Cycling Team met succes gefinisht

Afgelopen zaterdag stond de toerversie van de Amstel Gold Race op het programma. Holland Fit was uiteraard van de partij!

29.03.2018

Samen voor een gezonde omgeving

‘Neem de regie’ is de boodschap van het JOGG-Kennisfestival.