Actueel

28.03.2018

Er wordt meer thuis gewerkt

In vijf jaar tijd is het aantal thuiswerkenden toegenomen met meer dan 300.000.

Daarmee heeft het thuiswerken een flinke vlucht genomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

In 2017 werkten ruim 3 miljoen Nederlanders gewoonlijk of incidenteel thuis. Dat is bijna 37 procent van alle werkenden. Gewoonlijke thuiswerkers zijn medewerkers die doorgaans in of vanuit de eigen woning werken. Incidentele thuiswerkers werken op een ander adres dan hun huisadres, maar ook weleens (al dan niet op een vaste dag) thuis.

Mannen werken vaker thuis dan vrouwen, echter is de stijging van de afgelopen vijf jaar onder vrouwen het grootst. Gewoonlijk thuiswerken komt vaak voor onder ZZP’ers. Bij ZZP’ers nam het aandeel vrouwen dat gewoonlijk thuiswerkt toe.

Per beroepsklasse is de groep thuiswerkers het groots bij medewerkers met een creatief of taalkundig beroep (71%). Op de tweede en derde plaats komen de managers (70%) en de ICT-beroepen (68%).

Contact informatie
Actueel | :
22.04.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 9% van de productkwaliteit in de handel samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
16.04.2018

Holland Fit Cycling Team met succes gefinisht

Afgelopen zaterdag stond de toerversie van de Amstel Gold Race op het programma. Holland Fit was uiteraard van de partij!

29.03.2018

Samen voor een gezonde omgeving

‘Neem de regie’ is de boodschap van het JOGG-Kennisfestival.