Actueel

27.02.2018

Jonge vrouwen kampen vaker met psychische vermoeidheid

Bijna één op de vijf vrouwen van 25 tot 35 jaar voelt zich regelmatig psychisch vermoeid door werk, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksinstituut TNO.

Deze groep vrouwen voelt zich vaak emotioneel uitgeput, zwaar vermoeid of leeg aan het eind van een werkdag. Bij mannen is dit één op de zes.

Van alle werknemers van 15 tot 75 jaar had bijna 15 procent last van burn-outklachten, vrouwen iets vaker dan mannen.  Met name alleenstaande jonge vrouwen kampen met werkgerelateerde vermoeidheidsklachten, deels omdat zij vaker fulltime werken ten opzichte van vrouwen met kinderen en vrouwen met een partner.

Daarnaast zien vrouwen minder vaak dan mannen mogelijkheden om zelfstandig te beslissen hoe het werk wordt uitgevoerd. Ook zijn vrouwen minder vaak in staat zelf de volgorde of het tempo van hun werkzaamheden te bepalen.

Het type werk is tevens een oorzaak van de klachten. Het percentage vrouwen in het onderwijs en de zorg is relatief hoog, waar de werkdruk hoog is en er weinig zelfstandige beslissingen kunnen worden genomen.  

Contact informatie
Actueel | :
22.04.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 9% van de productkwaliteit in de handel samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
16.04.2018

Holland Fit Cycling Team met succes gefinisht

Afgelopen zaterdag stond de toerversie van de Amstel Gold Race op het programma. Holland Fit was uiteraard van de partij!

29.03.2018

Samen voor een gezonde omgeving

‘Neem de regie’ is de boodschap van het JOGG-Kennisfestival.