maatwerk

Ambities om nu toch echt een doorlopend en effectief gezondheidsproject te starten? Maak gebruik van de expertise van Holland Fit. Zowel procesmatig als inhoudelijk zijn wij graag betrokken. Collega's stimuleren elkaar tot gezond gedrag. Wij organiseren desgewenst de uitreiking, presentatie en een actieve start van het bedrijfsproject.

voorbeeld: Veiligheidsregio Groningen Fit & Gezond

Iedereen kent de meerwaarde van fitte en gezonde medewerkers voor een organisatie. Het stimuleert onder meer de inzetbaarheid, productiviteit en werkvreugde. Toch zijn niet alle organisaties even actief bezig met het onderwerp. De Veiligheidsregio Groningen besloot de koe bij de horens te vatten.

Binnen de Veiligheidsregio werkt een aantal partners samen om noodsituaties te voorkomen en te bestrijden. In totaal zijn er circa 1.000 medewerkers werkzaam, waaronder een groot aantal brandweervrijwilligers. Om de vaak zware taken aan te kunnen, zijn fitte en gezonde medewerkers essentieel. In samenwerking met Holland Fit, werd Veiligheidsregio Groningen Fit & Gezond in het leven geroepen.

Alle medewerkers ontvingen een toegangscode tot het Fit & Gezond platform, met uitgebreide informatie over fit en gezond leven en diverse bedrijfsspecifieke initiatieven op dit onderwerp.

Een belangrijk onderdeel zijn de verplichte brandweer aanstellingskeuring (AK) en periodiek preventief medisch onderzoek (PPMO). Het doel van deze keuringen is om vast te stellen dat brandweermensen zonder gevaar voor zichzelf, voor collega's en voor anderen hun werk kunnen doen en voldoen aan de eisen die het werk daaraan stelt.

platform VRG Veiligheidsregio Groningen Fit en Gezond
powered by fitpas.nl
Contact informatie
Actueel | :
22.10.2017

Tip van de dag

Wist je dat… 8% van de productiviteit bij de overheid samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
18.10.2017

Weblog: een weekje Frans Timmermans?

Afgelopen week draaide ik een Helweek. Dat is leuker dan het klinkt.

12.10.2017

Regeerakkoord 2017 en duurzame inzetbaarheid

OVAL, brancheorganisatie voor Duurzame Inzetbaarheid, heeft de relevante maatregelen van het Regeerakkoord 2017 samengevat.

11.10.2017

Weblog: Nudging op de werkvloer?

Auteur van 'Nudge' wint de Nobelprijs Economie voor het sturen van 'goed' en 'gezond' gedrag.